(n. 5 annosta)

2 keskikokoista porkkanaa

n. nyrkin kokoinen lanttu

3 isoa perunaa

pieni kesäkurpitsa

puolikas paprika

1 dl punaisia linssejä

1 kasvisliemikuutio

n. 1/2 dl kaura- tai soijakermaa

 

Paloittele perunat, porkkanat ja lanttu pieniksi kuutioiksi (perunat saa jäädä vähän isommiksi) ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vettä niin paljon että kasvikset juuri peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja pilko sillä aikaa paprika ja kesäkurpitsa.

Huuhtele linssit hyvin kylmällä vedellä ja lisää ne paprikan ja kesäkurpitsan kanssa kattilaan, kun vesi on kiehunut n. 10 minuuttia. Anna keiton kiehua vielä 20 minuuttia, ja soseuta sitten sauvasekoittimella.

Nosta kattila takaisin liedelle ja lorauta sekaan hieman kaura- tai soijakermaa. Anna vielä kuplahtaa ja nauti.