Nämä ovat ihanan pehmeitä sisältä ja rapeita päältä. Taikinakin on todella helppo käsitellä. Minä en laittanut näihin ollenkaan suolaa, sillä rahkasta tulee makua mielestäni tarpeeksi.
(14 kpl)
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
100g rahkaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl soijajauhoja
4 rkl öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää jauhoseos nesteeseen ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa öljy ja alusta öljy taikinan joukkoon.
Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia, ja leivo siitä sämpylöitä.
Pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota pellillä sen aikaa kuin uuni lämpiää (n. 10 minuuttia). Paista uunin keskitasolla vaalean ruskeiksi eli noin 15-20 minuuttia.
Kommentit