5 dl vettä

2 pss kuivahiivaa

1 1/2 dl sokeria

1 tl suolaa

(2 rkl kardemummaa)

vähän reilu 100g Keijua sulatettuna (tummansininen paketti)

vehnäjauhoja n. 15 dl

 

Kuumenna vesi 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva siihen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää jauhoja pienissä erissä samalla vaivaten huolellisesti. Lisää jauoja loppua kohden hieman varovaisemmin, ettei niitä tule liikaa. Kun taikina on kimmoisaa eikä tartu enää käsiin, lisää sulatettu margariini.

Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin puoleksi tunniksi. (Minä laitan aina mikroon, ei tietenkään mikroa käyntiin). Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Alusta taikina hyvin ennen kuin alat leipoa. Jaa taikina kahteen oaan ja pyörittele tangoiksi. Leikkaa paloiksi, ja pyörittele palat pulliksi pellille leivinpaperin päälle.

Anna kohota pellillä liinan alla vielä noin 10 minuuttia. Painele kuopat pullien keskelle, täytä kolo mardariininokareella, voitele (sokeri)vedellä ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia kauniin ruskeiksi.