Eilen söin kasvis-soijapalawokkia hirssin ja salaatin kanssa.

330687.jpg

Wokki:

1 pss Amerikan sekoitusta

1/2 kesäkurpitsa

n. 100g herkkusieniä

100g kidney papuja

1 dl soijapaloja (kuivana)

 

1. soijapalojen turvotus: Laita kattilan pohjalle vettä kiehumaan. Lisää veteen kasvisliemikuutio ja reilusti mausteita, koska soijapalat itsessään eivät maistu yhtään miltään. Lisää soijapalat kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Palat turpoavat 2-3 kertaisiksi vedessä, joten vahdi että vettä on tarpeeksi. Nosta pois levyltä ja anna marinoitua keitinliemessä vähintään 1/2 tuntia. Tämän vaiheen voi tehdä jo vaikka edellisenä iltana että palat ehtivät maustua kunnolla. (Nosta tällöin kattila jääkaappiin yöksi).

2. Wokki: Nosta turvonneet ja maustuneet soijapalat siivilään ja painele ne mahdollisimman kuiviksi. Paista soijapaloja pannulla öljyssä noin 10 minuuttia, että saavat hieman rapeutta. Pilko tällä välin kesäkurpitsa ja herkkusienet. Nosta herkkusienet pannulle kypsymään ja sekoittele vähän aikaa. Kaada sekaan myös Amerikan sekoitus ja lopuksi kesäkurpitsa. Paistele miedolla lämmöllä kunnes pakastekasvikset ovat lämmenneet.

3. Hirssi: Laita kattilaan 6 dl vettä kiehumaan. Tipauta sekaan kasvisliemikuutio. Mittaa tiheään siivilään 1 1/2 dl hirssiä, ja huuhtele se pari kertaa vuoroin kylmän ja kuuman veden alla, jotta kitkeryys häviää. Kaada hirssi kiehuvaan veteen ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt.