460792.jpg

Linssilisäke:

(2 annosta)

1 dl pieniä punaisia linssejä

2 dl vettä

1 prk (70g) tomaattipyrettä

1 valkosipulin kynsi

suolaa maun mukaan

 

Huuhtele linssit ja keitä ne kypsiksi. Lisää tomaattipyre, puristettu valkosipulinkynsi ja suolaa maun mukaan. Anna kiehahtaa vielä pari minuuttia ja tarjoa pastan ja soijaleikkeleiden kanssa.

Jos haluat linssikastiketta, lisää vain veden määrää ja linssien kypsyttyä sekoita niitä voimakkaasti vispilällä, jolloin ne vähän muussaantuvat.

 

Soijaleikkeleet:

vettä

soijaleikkeleitä (2/ruokailija)

1 kasvisliemikuutio

1 valkosipulin kynsi puristettuna

paprikajauhetta

rouhittua mustapippuria

 

Laita kattilan pohjalle vettä noin 4 cm. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaikki mausteet. Lisää soijaleikkeleet kattilaan ja katso että ne kaikki mahtuvat olemaan vedessä. Lisää vettä tarvittaessa. Anna soijaleikkeleiden kiehua noin 10-15 minuuttia. Kaada leikkeleet harvaan siivilään ja puristele enin vesi pois.

Kuumenna paistinpannulla öljyä, ja nostele leikkeleet öljyyn paistumaan. Ripottele molemmille puolille paprikajauhetta ja mustapippurirouhetta. Paista, kunnes ovat kauniin ruskeita molemmilta puolilta.