Tein yksi aamu litran mannapuuroa ja siitä jäi noin puolet yli. Tein lopusta puurosta sitten sämpylöitä. Tuli ihania=)
(n. 17 isoa sämpylää)
noin 1/2 litraa valmista mannapuuroa
vettä ohentamiseen
1/2 (25g) palaa hiivaa
vehnäjauhoja
1-2 rkl ruokaöljyä
Jos puuro on todella jäykkää, ohenna sitä vedellä. Lämmitä puuro kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon ihan pieninä murusina. Anna hiivan sulaa kunnolla puuroon. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Lisää lopuksi vähän ruokaöljyä ja jätä kohoamaan noin tunniksi. Kun taikina on kohonnut, leivo siitä sämpylöitä pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia, ja voitele vedellä. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita pinnalta.
Kommentit