Yhteishyvän ruokalehdestä (8/04) löytyi tällainen raikkaan makuinen ohje. Ohjeen mukaan tästä määrästä tulee 16-18 pientä ohukaista, mutta minä tein puolikkaan taikinan, ja sain siitä 15 ohukaista. Kuva on vähän huono, kun kamerasta oli patterit ihan lopussa.
1 (n. 300g) kesäkurpitsa
3 rkl korppujauhoja
2 dl maitoa tai vettä (laitoin vettä)
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
(2 rkl tuoretta kirveliä tai
1 tl kuivattua)
Paistamiseen:
öljyä
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta korppujauhot kulhoon turpoamaan nesteen kanssa. Lisää kesäkurpitsaraaste, munat, vehnäjauhot sekä öljy. Mausta suolalla ja kirvelillä. Paista letut miedolla lämmöllä ohukaispannulla. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.
Kommentit