Yhteishyvän ruokalehdestä (8/04) löytyi tällainen raikkaan makuinen ohje. Ohjeen mukaan tästä määrästä tulee 16-18 pientä ohukaista, mutta minä tein puolikkaan taikinan, ja sain siitä 15 ohukaista. Kuva on vähän huono, kun kamerasta oli patterit ihan lopussa.

694816.jpg

1 (n. 300g) kesäkurpitsa

3 rkl korppujauhoja

2 dl maitoa tai vettä (laitoin vettä)

2 munaa

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

(2 rkl tuoretta kirveliä tai

1 tl kuivattua)

 

Paistamiseen:

öljyä

 

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Nosta korppujauhot kulhoon turpoamaan nesteen kanssa. Lisää kesäkurpitsaraaste, munat, vehnäjauhot sekä öljy. Mausta suolalla ja kirvelillä. Paista letut miedolla lämmöllä ohukaispannulla. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.