Tein eilen aamiaiseksi ensimmäistä kertaa ohrajauhopuuroa. Ohrahiutaleista tehdystä puurosta en kovin paljoa pidä, mutta tätä teen kyllä toisenkin kerran=) Kuva on taas vähän tärähtänyt... miten toi kuvaaminen voi olla niin vaikeaa?

636678.jpg

(4 annosta)

1 l vettä

3 dl ohrajauhoja

1 tl suolaa

 

Ota pieni osa kylmästä vedestä toiseen astiaan ja kuumenna loput kattilassa kiehuvaksi. Sekoita ohrajauhot kylmään veteen ja kaada jauhosuurus hyvin sekoittaen kiehuvaan veteen. Näin saat sekoitettua jauhot tasaisemmin. Lisää suola samalla kattilaan, jotta sen maku ehtii tekeytyä. Anna hautua kannen alla juuri ja juuri kiehuen noin puoli tuntia. Tarjoile puuro voisilmän tai puolukkasurvoksen ja maidon kera.