Ennen juhannusherkutteluja vähän kevyempää ruokaa. Tämä keitto oli aivan uskomattoman hyvää! Ajattelin ensin että voi olla melko laimean makuista kun tähän ei tule muuta kuin vähän maitoa pehmentämään makua. Mutta peruna varmaan vaikutti lopputulokseen. Tätä keittoa tulen tekemään vielä monta kertaa! Ohjeen löysin täältä.

677965.jpg

(2-3 annosta)

 

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 iso peruna (tai 2 pientä)

1 iso parsakaali (250g-300g)

1/2 dl maitoa (laitoin rasvatonta)

(hiukan sipulia) (laitoin ruohosipulia juuri ennen soseuttamista)

 

Laita vesi ja liemikuutio kiehumaan, pese parsakaali ja peruna. Pilko peruna ja lisää liemeen. Tee sama parsakaalille (pilko parsakaalista myös varsi mukaan, paitsi ei ihan paksuinta osaa). Keitä noin 15-20 minuuttia, lisää maitotilkka ja soseuta sauvasekoittimella.

Keiton pinnalle voi laittaa vaikkapa noin 50g raejuustoa, jolloin siitä tulisi ruokaisampi. Minä unohdin sitä kuitenkin ostaa, joten ripottelin pinnalle mausteeksi vähän ruohosipulia.