Löysin tämän ohjeen Merja Niemen kirjasta Aurinkoista ruokaa. Alla ohje kopioituna kirjasta suoraan, suluissa omat muutokseni. Kuvasta näyttää, niinkuin ruoka olisi palanut, mutta ei se todellisuudessa ollut noin tummaa=)

654661.jpg

(4-5 annosta)

300g tofua

4 dl keitettyä kokojyväriisiä

6 porkkanaa hienoksi raastettuna

2 sipulia hienoksi hakattuina

4 dl herkkusieniä viipaleina, kevyesti ruskistettuina (laitoin tilalta 3 dl keitettyjä mungpapuja*)

1 dl soijakastiketta (laitoin puolet tästä)

basilikaa (minulla lisäksi persiljaa, paprikamaustetta ja chilimaustetta, koska soijakastiketta oli vähemmän)

valkosipulia

 

Kuutioi tofu. Sekoita ainekset ja paista öljytyssä vuoassa 200 asteessa noin 60 minuuttia.

 

*Mungpapujen keitto: Anna liota runsaassa vedessä yön yli tai noin 10h. Keitä uudessa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä.