Löysin tämän ohjeen Merja Niemen kirjasta Aurinkoista ruokaa. Alla ohje kopioituna kirjasta suoraan, suluissa omat muutokseni. Kuvasta näyttää, niinkuin ruoka olisi palanut, mutta ei se todellisuudessa ollut noin tummaa=)
(4-5 annosta)
300g tofua
4 dl keitettyä kokojyväriisiä
6 porkkanaa hienoksi raastettuna
2 sipulia hienoksi hakattuina
4 dl herkkusieniä viipaleina, kevyesti ruskistettuina (laitoin tilalta 3 dl keitettyjä mungpapuja*)
1 dl soijakastiketta (laitoin puolet tästä)
basilikaa (minulla lisäksi persiljaa, paprikamaustetta ja chilimaustetta, koska soijakastiketta oli vähemmän)
valkosipulia
Kuutioi tofu. Sekoita ainekset ja paista öljytyssä vuoassa 200 asteessa noin 60 minuuttia.
*Mungpapujen keitto: Anna liota runsaassa vedessä yön yli tai noin 10h. Keitä uudessa vedessä 15-20 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä.
Kommentit