Keitin eilen papuja, ja laitoin osan marinadiin tätä päivää varten, ja loput pakastimeen annospusseihin myöhempään käyttöön. Kannattaa kokeilla tätä ohjetta. Varsinkin lämpimällä ilmalla maistuu=)

654086.jpg

(3-4 annosta)

2 dl keitettyjä valkoisia papuja (liota 10h ja keitä uudessa vedessä 60-120min, kunnes ovat pehmeitä)

1 pieni punasipuli

1-2 rkl tummaa siirappia

2-3 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 maustemitta kuivattua persiljaa (hienonna morttelissa)

 

Leikkaa punasipuli pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään, ja laita kannellisessa astiassa jääkaappiin maustumaan. Valmista seuraavana päivänä.

Tarjoile marinoidut pavut kylmänä jonkin lämpimän lisukkeen kanssa. Minä söin seurana riisiä ja salaattia.