Riikan ruokaohjeet -blogista löysin tämän ihanalta kuulostavan ohjeen ja päätin testata sitä. Tämä kyllä maistui todella herkulliselta! Suosittelen kokeilemaan! Alla on Riikan alkuperäinen ohje, minä tein samalla tavalla, mutta puolikkaan annoksen.
vajaa 1 kg tomaatteja
2-3 pientä kesäsipulia tai 1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
2 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
7 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
5 viipaletta vaaleaa seka- tai hiivaleipää (minulla ei ollut, joten suurustin vehnäjauhoilla)
1 pkt juustoravioleja
tuoretta basilikaa (minulla ei vaihteeksi ollut, joten käytin kuivattua)
mustapippuria
suolaa
1 rkl sokeria
esikeitettyjä kuivattuja papuja tai 1/2 tlk säilöttyjä
Pilko tomaatit, sipulit ja valkosipulit lohkoiksi. Laita öljy kattilaan ja lisää tomaatit ja sipulit, kun öljy on kuumaa. Laita kansi päälle ja anna kiehua pienellä tulella noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada päälle tomaattimurskat, vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua hiljaa kannen alla 15-60 minuuttia (sitä parempaa mitä kauemmin hautuu. Lisää leipäviipaleet suurukseksi, anna pehmitä hyvin. Survo halutessasi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Laita kattila takaisin levylle. Kun keitto on kiehuvaa, lisää raviolit, pavut ja mausteet sekä tuore, silputtu basilika. Keitä muutama minuutti kunnes raviolit ovat kypsiä.
Kommentit