Tällainen resepti on jo pitkään pyörinyt kokeiltavien kansiossa, niin kauan että en muista mistä olen ohjeen kopioinut. Kokeilin tätä kuitenkin eilen ja tulen varmasti tekemään toisenkin kerran! Tämä on jopa parempaa kuin kaupan porkkanalaatikko, suosittelen kokeilemaan =)

785706.jpg

1/2 kg porkkanoita (kuori ja raasta karkeaksi raasteeksi)

1 dl puuroutuvaa riisiä

3 dl vettä, suolaa

1/2 l maitoa (laitoin vettä)

2 munaa

suolaa, valkopippuria

 

Vuokaan:

1 rkl margariinia

 

Pinnalle:

korppujauhoja

 

Keitä riisi kypsäksi 3 dl:ssä vettä (riisi kypsyy nopeasti, kun laitat sen jo muutamaa tuntia aikaisemmin likoamaan keittoveteen) ja mausta suolalla. Lisää maito kypsään riisiin ja hauduta kannen alla hetken aikaa. Lisää puuroon kananmunat ja porkkanaraaste ja mausta se hyvin. Kaada voideltuun uunivuokaan. Tasoita pinta ja ripottele siihen korppujauhoja. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti.

Minä tykkään nauttia porkkanalaatikon puolukkasurvoksen kanssa. Minkä kanssa te syötte sen? Olisi mielenkiintoista tietää =)