En muista olenko koskaan ennen tehnyt täytettyjä kesäkurpitsoita. Tomaatteja, herkkusieniä ja paprikoita kyllä olen valmistanut aikaisemmin, ja nyt tuli kokeiltua näitäkin =) Oli ihan hyviä, mausteita olisi tosin saanut olla reilusti enemmän. Minulla oli vain yksi kesäkurpitsa, joten puolitin alla olevan ohjeen.
(4 annosta)
2 pientä kesäkurpitsaa
1 dl pitkäjyväistä riisiä + 2 1/2 dl vettä
1 dl soijarouhetta + 2 dl vettä
tuoretta tai kuivattua persiljaa
1 dl juustoraastetta (jätin pois)
1 tl yrttisuolaa
vuokaan noin 2 dl vettä
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa. Koverra lusikalla pehmeä sisus pois ja hakkaa se silpuksi. Keitä riisi ja soijarouhe suolalla maustetussa vedessä (4 1/2 dl) kypsäksi. Sekoita riisi-soijarouheseos, persilja ja kurpitsan sisus. Mausta suolalla. Painele täyte kesäkurpitsan koloihin tiiviisti. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Aseta kurpitsat vuoan pohjalle ja kaada vuokaan tilkka vettä. Hauduta 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty soijarouheen tilalla pakastemaissia. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Kommentit