Tätä herkkua olen tehnyt jo useamman kerran. En ikävä kyllä muista, mistä alunperin ohjeen löysin.

911699.jpg

(4 annosta)

3 dl soijarouhetta + 3 dl vettä (turvota)

1 suuri sipuli (kuutioi)

1 kg valkokaalta (suikaloi)

margariinia tai öljyä

1 tl suolaa

mustapippuria

1-2 rkl paprikajauhetta

salviaa

cayannepippuria

1 prk tomaattipyrettä

1 kasvisliemikuutio

1/2 dl siirappia

korppujauhoja

 

Paista turvotettua soijarouhetta rasvassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, salvialla ja cayannepippurilla. Siirrä sivuun. Kuullota seuraavaksi rasvassa sipuli, lisää suikaloitu kaali, anna maustua ja sulata sekaan kasvisliemikuutio ja tomaattipyre. Yhdistä seokset. Kaada voideltuun uunivuokaan, ja valuta päälle hieman siirappia. Ripottele vielä korppujauhoja pinnalle. Anna hautua kypsäksi 175 asteisen uunin alatasossa noin 1 1/2 tuntia.