Tätä herkkua olen tehnyt jo useamman kerran. En ikävä kyllä muista, mistä alunperin ohjeen löysin.
(4 annosta)
3 dl soijarouhetta + 3 dl vettä (turvota)
1 suuri sipuli (kuutioi)
1 kg valkokaalta (suikaloi)
margariinia tai öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
1-2 rkl paprikajauhetta
salviaa
cayannepippuria
1 prk tomaattipyrettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 dl siirappia
korppujauhoja
Paista turvotettua soijarouhetta rasvassa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla, paprikajauheella, salvialla ja cayannepippurilla. Siirrä sivuun. Kuullota seuraavaksi rasvassa sipuli, lisää suikaloitu kaali, anna maustua ja sulata sekaan kasvisliemikuutio ja tomaattipyre. Yhdistä seokset. Kaada voideltuun uunivuokaan, ja valuta päälle hieman siirappia. Ripottele vielä korppujauhoja pinnalle. Anna hautua kypsäksi 175 asteisen uunin alatasossa noin 1 1/2 tuntia.
Kommentit