Päivityksiä saattaa tulla nyt hieman harvemmin, koska sain vihdoin harjoittelupaikan, ja kokkailu varmaan joutuu vähän taka-alalle. Tänä aamuna kuitenkin tein herättyäni töihin evääksi tällaista:

914254.jpg

(noin 3 annosta)

Tofun marinointi:

1/2 pkt kiinteää tofua (marinoimatonta) Jos sinulla on valmiiksi marinoitua tofua, tätä ei tarvitse tehdä.

1 tl rouhittua mustapippuria

1/4 tl cayannepippuria

1-2 rkl soijakastiketta

1 rkl sinappia

1 rkl tomaattipyrettä

vettä

 

Pilko tofu kuutioiksi, laita kannelliseen rasiaan. Lisää mausteet ja vettä niin että tofut peittyvät. Peitä kannella ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli (vähintään pari tuntia).

 

Kastike:

1/2 pkt tofua (yllä olevan ohjeen mukaan marinoitua)

1 pieni sipuli

1/2 keltainen paprika

1/2 pieni kesäkurpitsa

1 tl rouhittua mustapippuria

1/4 tl cayannepippuria

1/2 tl suolaa

1 rkl sinappia

1 rkl tomaattipyrettä

1/2 -1 dl kermaa (5%)

1/2 pss (n. 100g) herne-maissi-paprikaa

 

Kuori ja pilko sipuli, pilko myös paprika. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuumenna pannulla öljyä, ja kuullota siinä hetki sipulia ja paprikaa. Lisää pilkottu tofu, ja anna ruskistua ihan vähän. Lisää kesäkurpitsa, kerma ja mausteet. Anna hautua noin 5 minuuttia. Laita lopuksi joukkoon vielä herne-maissi paprika ja hauduta kypsäksi. Tarjoa makaronin tai perunoiden kanssa.