Ajatusten poukkoilua... Selailin blogeja läpi ja Anja oli tehnyt ihanan näköistä pähkinäistä soodaleipää. Leipään käytetään piimää tai jogurttia, ja rupesin sitten miettimään että säilyyköhän se huoneenlämmössä miten pitkään. Tästä taas sai alkunsa pohdinta, että missä ihmiset yleensä säilyttävät leipää kotonaan?

Meillä äidin ja isän luona leipä säilytetään aina huoneenlämmössä, mutta avopuolison kotona leipää ollaan aina pidetty jääkaapissa. Tästähän syntyi kummastelua puolin ja toisin, kun muutettiin yhteen. Nyt meillä säilytetään leipä aina jääkaapissa (ei kuitenkaan näkkäreitä yms. mutta ns. pehmeä leipä). Tuntuu että leipä säilyy jääkaapissa ikuisuuden, eikä meillä ole leipä kertaakaan homehtunut vaikka on ollut siellä kuinka pitkään.

Kysymys siis kuuluu:

Missä sinä säilytät leipää?

Ja oletko huomannut eroja pöydällä säilytetyn ja jääkaapissa olleen leivän säilymisellä? Siis ihan vain mielenkiinnosta kyselen =)