Julie teki jokin aika sitten sämpylöitä, joihin laittoi soijarouhetta. Minulla rupesi sitten tekemään mieli sellaisia myös, ja hyviähän niistä tuli =) Tattarin makuun en ole vielä oikein tottunut, niin se maistui jotenkin aika voimakkaasti läpi...

876106.jpg

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 dl soijarouhetta (kuivaa)

1 dl tattarihiutaleita

1 tl suolaa (voi laittaa enemmänkin, minä yleensä laitan vain vähän tai en lainkaan)

noin 8-9 dl vehnäjauhoja

 

Liuota kuivahiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon soijarouhe, tattarihiutaleet, suola ja jauhoja sen verran, että taikina on pehmeää. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30-40 minuuttia. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 175 astetta 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita pinnaltaan.