Julie teki jokin aika sitten sämpylöitä, joihin laittoi soijarouhetta. Minulla rupesi sitten tekemään mieli sellaisia myös, ja hyviähän niistä tuli =) Tattarin makuun en ole vielä oikein tottunut, niin se maistui jotenkin aika voimakkaasti läpi...
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl soijarouhetta (kuivaa)
1 dl tattarihiutaleita
1 tl suolaa (voi laittaa enemmänkin, minä yleensä laitan vain vähän tai en lainkaan)
noin 8-9 dl vehnäjauhoja
Liuota kuivahiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon soijarouhe, tattarihiutaleet, suola ja jauhoja sen verran, että taikina on pehmeää. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30-40 minuuttia. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 175 astetta 10-15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita pinnaltaan.
Kommentit