Canelian keittiön sivuilla törmäsin tällaiseen ihanaan ohjeeseen, jota oli ihan pakko kokeilla! Muokkasin taas tuota alkuperäistä ohjetta hieman. Alla ohje niinkuin minä sen tein. Suosittelen kyllä kokeilemaan, oli tosi hyvää =)

1144828.jpg

(vuoan halk. n.24 cm)

Pohja:

noin 20 kpl domino-keksejä (tavallisia tai mintun makuisia)

70g margariinia

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai esim. puisella perunasurvimella kulhossa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksikerros sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

 

Täyte:

4 liivatelehteä

2,5 dl flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g After Eight -suklaata

2 rkl maitoa (saa laittaa varmaan enemmänkin, kannattaa lisätä vähän kerrallaan)

 

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa flora vispi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa miedolla lämmöllä esim. mikrossa ja lisää maito sen sekaan. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne lämpimään suklaaseen. (Jos eivät kunnolla liukene, vaan jäävät "klimpiksi", niin lisää maitoa vähän kerrallaan ja lämmitä tarpeen mukaan mikrossa uudelleen niin kauan että on juoksevaa). Liruta hieman jäähtynyt suklaaseos ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon ja sekoittele samalla huolellisesti koko ajan.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja siirrä se jääkaappiin. Anna kakun hyytyä yön yli jääkaapissa ja koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.