Viime aikoina blogin päivitysvauhti on hidastunut aika paljon. Olen tehnyt melko paljon samoja ruokia, joita blogissani jo valmiiksi on, enkä viitsi laittaa samoja ohjeita tänne montaa kertaa. Aina silloin tällöin kuitenkin jotakin uutta tulee kokeiltua. Kuten viime viikolla näitä herkullisia pinaattisämpylöitä =) Otin ohjeen Keittokomerossa -blogista. Muokkasin ohjetta hiukan, alla ohje niinkuin minä nämä tein.

1243597.jpg

(16 isoa sämpylää)

1/2 l vettä

2 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

n.100g pakastepinaattia (voi laittaa enemmänkin)

1 dl kaurahiutaleita

noin 11 dl vehnäjauhoja (riippuu pinaatin kosteudesta)

3 rkl öljyä

 

Lämmitä vesi 42- asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Sulata pinaatti ja lisää se joukkoon (pinaatti ei saa olla kylmää!) yhdessä kaurahiutaleiden kanssa. Lisää jauhot pikkuhiljaa taikinaan. Taikinan täytyy olla pehmeää ja kimmoisaa niin että se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi öljy. Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia. Leivo taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä leivinpaperille pellille. Kohota liinan alla 20-30 minuuttia. Paista 225 -asteessa 10-15 minuuttia.