Tämä ohje on peräisin Suuresta Kasvisruoka Keittokirjasta. Oli herkullisen makuista.

1277685.jpg

(2 annosta)

3 kuorittua ja karkeaksi silputtua kypsää tomaattia

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 tl sokeria

2 rkl silputtua tuoratta basilikaa (käytin kuivattua)

 

4 munaa

2 tl soijakastiketta

1/4 tl valkopippuria

1 rkl vettä

kevytoliiviöljyä (käytin ihan rypsiöljyä)

 

Tomaattikastike: Keitä tomaatteja pienessä kattilassa suolan, pippurin ja sokerin kanssa 5 minuuttia, tai kunnes neste on vähentynyt ja saostunut. Lisää basilika.

Vatkaa keskikokoisessa kulhossa munat, soijakastike, pippuri ja vesi.

Kuumenna kevyesti öljytty pieni paistinpannu. Kaada siihen niin paljon munaseosta että pohja peittyy. Paista muutama sekunti (tai kunnes pinta alkaa hyytymään) ja keikauta lautaselle. Sivele pannulle lisää öljyä ja toista sama, kunnes saat kolme ohutta munakasta (tai kunnes taiina loppuu, minulla tuli 5-6 ohutta munakasta).

Aseta munakkaat päällekäin ja taita sylinterin muotoiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi.

Kuumenna kastike. Lisää kattilaan munasuikaleet ja lämmitä varovasti käänellen tomaattien joukkoon. Jos haluat, voit tarjota tuoreella basilikasilpulla ja mustapippurirouheella koristeltuna.

(Vinkki: Tarjoa suikaleet esim. salaatin kanssa. Suikaleet sopivat keittoihin, ja niitä voi myös tarjota nopeasti paistettujen vihannesten kanssa tai salaatin päälle ripoteltuna.)