Teki mieli tänään leipoa jotakin, ja Aura Liimataisen Parasta Kotiruokaa -keittokirjasta löysin kivan kuuloisen ohjeen. Nämä maistui ehkä vähän riisipiirakoille, voisi joskus kokeilla tehdä näistä riisipiirakoiden mallisiakin =) Kannattaa kokeilla, olivat helppoja tehdä ja maistuu ihanalle margariinin kanssa!

1360632.jpg

(16 kpl)

Taikina:

2 dl maitoa

25g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)

1 tl sokeria

3/4 tl suolaa

1 dl grahamjauhoja

4 1/2 dl vehnäjauhoja (kannattaa lisätä vähitellen, minulla meni vain 3 1/2 dl)

25g voita tai margariinia

 

Täyte:

4 dl vettä

1 1/2 dl puuroriisiä (kannattaa laittaa likoamaan veteen muutamaa tuntia aiemmin, niin keittoaika lyhenee)

1 dl maitoa tai kermaa

50g voita tai margariinia

3/4 tl suolaa (minusta saa laittaa enemmän, suola ei juuri maistunut)

1 kananmuna

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseenmaitoon. Lisää sokeri, suola, grahamjauhot ja vehnäjauhoja niin paljon että taikina on kiinteää mutta pehmeää. Alusta taikinaan lopuksi pehmeä rasva ja anna sen kohota lämpimässä paikassa pyyheliinalla peitettynä.

Kiehauta täytettä varten vesi ja lisää siihen riisi. Hauduta riisi kypsäksi ja lisää maito, voi, suola ja muna varovasti sekoittaen.

Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 16 osaan. pyöritä osat palloiksi ja taputa ne pellille leivinpaperille ohuiksi kakkaroiksi. Jätä kohoamaan peitettynä.

Levitä riisitäyte kohonneille kakkaroille ja paista pyöröt 250-asteisessa uunissa kauniin kullankeltaisiksi, eli noin 15 minuuttia.

Vinkki: Pyöröjen täytteenä voi käyttää myös mannapuuroa.