Huoh... Milloinkahan minä opin tekemään ihan normaalikokoisia pullia? Mulla näyttää aina tulevan ainakin kaksi kertaa isompia pullista, mitä haluaisin! Vaikka koitan tehdä kuinka pieniä taikinanöttösiä pellille... No maku ainakin on ihan kohdillaan ollut aina, että suurta vahinkoa ei ole syntynyt =)

Tässä äsken uunista tulleita dallaspullia. Kokeilin ensimmäistä kertaa vaniljakreemijauhetta. Oli hyvää!

1509738.jpg
Tämä pulla oli sieltä siisteimmästä päästä, näköjään muotoiluakin voisi vähän harjoitella...

Pullataikinan tein tällä ohjeella.

Täytteeseen tuli:
1 prk (250g) maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
noin 150g margariinia

Tee pullataikina normaalisti ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Sekoita täytteen ainekset pehmeän rasvan joukkoon ja vatkaa kierrevatkaimella noin 5 min.
(Täyte näytti vatkatessa niin murumaiselta että lisäsin joukkoon vielä noin 1 dl vettä. Tätä ei varmaan olisi kannattanut tehdä, sillä täyte oli aika löysää, eikä pellille nosto meinannut onnistua.)
Kaulitse taikina suureksi levyksi (tai ehkä voisi kokeilla tehdä vaikka 2 pienempää levyä...) ja levitä täyte taikinan päälle. Kääri rullalle aloittaen pitkältä sivulta ja leikkaa 1-2 cm:n paksuisia paloja. Nostele palat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota hetki lämpimässä paikassa ja voitele margariinisulalla. Paista 200- asteessa kunnes pinta saa kauniin ruskean värin.

Alla vielä niitä vähemmän kauniita pullia... Herrajumala minkä kokoisia, pellille mahtui noi 7 pullaa... *viheltelee*
1509757.jpg