perjantai, 9. toukokuu 2008
Paremmat papupihvit:
(4 kpl)
pakasterasiallinen (noin 200g) keitettyjä papuja (esim. ruskeita-, vaha- tai kidneypapuja)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus soijakastiketta
paprikajauhetta
pippuriseosta
valkopippuria
(suolaa)
4-5 rkl tomaattimurskaa
maissi-/soijajauhoja
Sulata jäiset pavut ja riko niiden rakenne esim. perunasurvimella. Pehmennä sipuli pannulla öljyssä. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Sekoita mukaan rikotut pavut ja tomaattimurska, sekoita hyvin. Täydennä maissi- tai soijajauhoilla sopivan paksuksi massaksi. Anna taikinan seistä hetki ja paista siitä neljä pihviä. Minä paistoin pihvit uunissa. Taputtelin taikinan pellille leivinpaperin päälle ja paistoin noin 30 minuuttia 180 asteessa. Käänsin pihvit, kun ne olivat olleet uunissa 20 minuuttia. Paistaminen onnistuu varmaankin myös pannulla, silloin jauhoja kannattaa laittaa enemmän, että taikina on "jäykempää".
Kommentit