Linssikeiton kaveriksi tein vuokaleipää, johon löysin ohjeen Cebicin keittiössä -blogista. Tämä on tosi hyvää, nam! Alla olevasta ohjeesta tulee kaksi leipää.

2000592.jpg
(2 vuokaleipää)

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
100g margariinia (tummansinistä Keijua)
10-14 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää siihen suola, sokeri, hiiva ja osa jauhoista. Sekoita hyvin ja alusta joukkoon loput jauhot ja sulatettu margariini. Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia. Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa taikinoista ilmakuplat pois ja muotoile kaksi pitkulaista leipää. Nosta pötköt voideltuihin leipävuokiin ja anna kohota toisen kerran, noin 20 minuuttia. Paista leivät 175-asteessa reilut 30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja kypsiä. Anna jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten vadille. Leikkaa vasta hieman jäähtyneenä repeilyn estämiseksi.