Tämä ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta ja on osoittautunut todelliseksi herkuksi! Olen muunnellut ohjetta hieman enemmän oman makuni mukaiseksi.

1 sipuli (kuori ja pilko)

4 porkkanaa (raasta)

150g parsakaalin kukintoja (paloittele pieniksi suupaloiksi)

öljyä

1 kasvisliemikuutio

1/2 dl soijakermaa

1 rkl maissijauhoa

(joitakin kuivattuja yrttejä)

 

Pane parsakaalinnuput höyrytyskattilaan ja kypsennä, kunnes palat ovat hiukan pehmenneet. Jäähdytä palat nopeasti juoksevan, kylmän veden alla jotta ne säilyttäisivät kauniin vihreän värin.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää porkkanaraaste, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja soseuta.

Sekoita maissijauhot ja soijakerma tasaiseksi seokseksi ja lisää se ohuena nauhana keiton joukkoon. Lisää keittoon myös parsakaalinpalat (ja yrtit) ja anna kiehahtaa.