Tein jällaisen vähän jouluisemman näköisen kakun jouluviemisiksi Kainuuseen päin.

309924.jpg

Pohja:

150g digestive-keksejä

75g sulatettua Keiju-margariinia (tummansinistä)

Hyydyke:

2 dl kuohukermaa

300g maustamatonta tuorejuustoa

250g maitorahkaa

2 dl sokeria

1 rkl sitruunamehua

5 liivatelehteä

250g säilyke persikoita

 

Sulata rasva kattilassa. Murenna keksit muovipussissa kaulimella. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Muussaa persikanpalat haarukalla pienemmiksi ja laita valumaan siivilään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri, tuorejuusto, rahka ja sitruunamehu. Liota liivatteita kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää ne kermaseokseen hyvin vatkaten.

Ota tässä vaiheessa noin 1- 1 1/2 dl massasta erilleen. Lisää isompaan erään persikat ja sekoita hyvin. Kaada irtopohjavuokaan hyytymään.

Sekoita pienempään "taikinaerään" kaakaojauhetta ja tilkka kahvia (tai jotakin muuta ruskeaa) ja sekoita hyvin. Laita seos hyytymään piparkakkumuottiin leivinpaperin päälle. Kun laitat muotin jääkaappiin, laita se vaikkapa leikkuulaudan päälle, ja laita muotin päälle jotakin painoksi, ettei massa valu ulos muotin reunojen alta.

Kun kakut ovat hyytyneet, irrota varovasti leivinpaperi pienemmän hyydykkeen alta ja nosta se isomman kakun päälle. Irrottele varovasti muotista.