306719.jpg

Tässäpä ihana pipariohje! Minulla on ollut tämä jo niin kauan kaapissa tallessa, etten muista olenko soveltanut tämän jostakin löytyneestä ohjeesta vai ottanut peräti suoraan jostakin... (Saa tulla sanomaan jos joku tunnistaa omakseen). Viime kerralla laitoin taikinaan ihan liikaa jauhoja, muistaakseni n. 10 dl, ja leipominen oli todella kovan työn takana. Nyt jauhoja oli juuri sopivasti ja leipominenkin kävi helposti. Tästä taikinasta tuli noin 100 pienempää (tähdet ja sydämet) ja 50 suurempaa (jalat ja kukat) piparia. 

1 dl vettä

1,5 dl siirappia

1 pss piparkakkumaustesekoitusta

2 dl sokeria

200g Keiju-margariinia (tumman sinistä)

8,5 dl vehnäjauhoja

2 tl ruokasoodaa

Laita kattilaan vesi, siirappi ja piparkakkumaustesekoitus. Kuumenna ja anna kuplahtaa kerran. Nosta kattila jäähtymään.

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi, ja yhdistä siihen hieman jäähtynyt mausteseos.

Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja jauhot taikinaan. Taikina saa olla melko pehmeää valmiina. Laita taikinakulho yöksi jääkaappiin ja leivo seuraavana aamuna pipareiksi. Paista uunissa 250 asteessa muutama minuutti. Kannattaa vahdata uunia, palavat aika nopeasti. (Ihmeekseni mulla kärähti vain yksi pellillinen =D).