389728.jpg

500g perunaa

1 sipuli

1/2 punainen paprika

1 tlk tomaattimurskaa

1 dl soijarouhetta

1 dl vettä

noin 200g keitettyjä papuja (ostin papusekoitusta, liotin papuja yön yli ja keitin tunnin)

1 tl suolaa

hieman mustapippuria rouhittuna

1 tl oreganoa

1 dl kaurakermaa + 1,5 dl vettä

Kuori ja pilko sipuli. Pilko myös paprika ja kuullota se pannulla öljyssä sipulin kanssa. Kaada tomaattimurska pannulle ja huuhtele purkki desilitralla vettä, kaada pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää soijarouhe. Murskaa pustapippuri ja lisää se pannulle. Laita oregano huhmareeseen, murskaa se, jotta maut pääsevät esiin ja lisää pannulle. Lisää myös suola ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää papusekoitus ja anna vielä kiehahtaa. Viipaloi kuoritut perunat ja laita puolet perunaviipaleista öljyllä voidellun vuoan pohjalle. Kaada kastike päälle ja lado loput perunat päälle. Sekoita vesi ja kaurakerma ja kaada se tasaisesti vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa reilu tunti.