Olen jo pitkään miettinyt, mihin käyttäisin kaapin perällä lojuneet maissijauhopussin pohjat. Löysin sattumalta tämän ohjeen ja tein sitten näitä. Todella hyviä ovat! Lämpimänä ei mielestäni tarvitse mitään levitettäkään.

(12 kpl)

408485.jpg

40g Keiju-margariinia (tummansininen paketti)

1 dl vettä

0,5 tl suolaa

0,5 tl sokeria

3 dl maissijauhoja

1,5 dl vettä

0,5 pss kuivahiivaa

 

Sulata rasva kattilassa. Lisää 1 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Sammuta levy ja lisää koko ajan sekoittaen maissijauhot, joihin on sekoitettu suola ja sokeri. Sekoita hyvin sekaisin.

Jäähdytä seos käden lämpöiseksi. Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää kananmuna ja hiiva-vesi maissijauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna kohota noin puoli tuntia.

Leivo kohonneestav taikinasta 10-12 ohutta, pyöreää leipästä. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä noin 10 minuuttia. Paista 200 asteessa muutaman noin 20 minuutin ajan, tai kunnes alkavat ruskistua reunoista. (Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika on muutaman minuutin, minulla leivät olivat melko paksuja, siksi paistoaika on niin pitkä. Kannattaa vahtia, milloin näyttävät kypsiltä).

Parhaimman makuisia lämpimänä.

(alkuperäinen resepti)