Olen joskus löytänyt tämän ohjeen Pirkan sivuilta, mutta en jostakin syystä ole aikaisemmin tehnyt. Minulla kävi ystäviä kylässä ja syömässä, ja jälkiruoaksi tein tätä kakkua. Todella mahtavan makuista oli, banaanit maistuivat ihanasti! Tätä tulee kyllä tehtyä toisenkin kerran=)

469086.jpg

180g margariinia (tummansinistä Keijua)

2,5 dl sokeria

3 munaa

3 banaania

2 rkl ritruunamehua

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

 

Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita sitruunamehu joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vaahdon joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita jauhoseos vuorotellen banaaniseoksen kanssa vaahdon joukkoon varovasti lastalla käännellen. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. (Kokeile kakun kypsyyttä vaikkapa pitkällä puutikulla: Työnnä tikku kakkuun paksuimmasta kohtaa ja vedä varovasti ulos. Jos tikkuun ei jää lainkaan taikinaa, kakku on kypsä). Kumoa kakku vasta kun se on jäähtynyt.