Tämä keitto olisi saanut olla pehmeämmän makuista. Kannattaa laittaa sekaan kermaa tai sulatejuustoa makua pehmentämään. Muuten oli hyvää keittoa! Ohje löytyi täältä.

452772.jpg

(4 annosta)

 

7 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio

1 dl punaisia linssejä

1 isohko kukkakaali (n. 600g)

noin 1 tl sokeria

noin 1 rkl sitruunamehua

1 puserrettu valkosipulinkynsi

(noin 1 dl kaurakermaa tai vähän sulatejuustoa)

 

Pese ja pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita se kiehumaan kasvisliemeen. Huuhtele linssit tiheässä lävikössä ja laita ne puserretun valkosipulin kanssa kasvisliemeen myös. Anna kiehua noin 15-20 minuuttia, kunnes linssit ja kukkakaali ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma (tai sulatejuusto) ja mausteet. Kuumenna sen verran että kuplahtaa pari kertaa ja nauti!