Tämä keitto olisi saanut olla pehmeämmän makuista. Kannattaa laittaa sekaan kermaa tai sulatejuustoa makua pehmentämään. Muuten oli hyvää keittoa! Ohje löytyi täältä.
(4 annosta)
7 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
1 dl punaisia linssejä
1 isohko kukkakaali (n. 600g)
noin 1 tl sokeria
noin 1 rkl sitruunamehua
1 puserrettu valkosipulinkynsi
(noin 1 dl kaurakermaa tai vähän sulatejuustoa)
Pese ja pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita se kiehumaan kasvisliemeen. Huuhtele linssit tiheässä lävikössä ja laita ne puserretun valkosipulin kanssa kasvisliemeen myös. Anna kiehua noin 15-20 minuuttia, kunnes linssit ja kukkakaali ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kaurakerma (tai sulatejuusto) ja mausteet. Kuumenna sen verran että kuplahtaa pari kertaa ja nauti!
Kommentit