Maukasta keittoa! Kuva on vaihteeksi vähän tärähtänyt...

480468.jpg

(2-3 annosta)

3 1/2 dl vettä

1 dl soijapaloja (tai soijakuutioita)

noin 1 rkl soijakastiketta

1/2 kasvisliemikuutiota tai mausteita oman maun mukaan

1 pieni sipuli

2 perunaa

1 1/2 pientä porkkanaa

100g valmiiksi keitettyjä kikherneitä (tai tölkistä valutettuna)

 

Mausta soijapalat soijakastikkeella ja laske vettä päälle niin että palat peittyvät veteen juuri ja juuri. Jätä turpoamaan. Kuori ja paloittele tällä välin perunat suupaloiksi ja porkkanat ohuiksi lanteiksi. Laita ne kattilaan kiehuvaan veteen. Kuori sipuli ja pilko se pieniksi palasiksi. Lisää myös se kattilaan ja heitä puolikas kasvisliemikuutio tai muut mausteet perään. Kun perunat ja porkkanat ovat kiehuneet noin 5 minuuttia, lisää kattilaan soijapalat. Kun perunat alkavat olla pehmeitä, lisää kikherneet ja tarpeen vaatiessa vettä. Kiehauta sen verran, että kikherneet lämpiävät. Nauti rukiisen pestopatongin kanssa.