Animalian sivuilta on joskus tullut otettua tällainen resepti talteen. Tämä on aika kauan lojunut kokeiltavien joukossa, mutta nyt kun oli noita aprikoosejakin, niin päätin kokeilla. Ja hyväähän tästä tuli! =)

622053.jpg

4 dl kikherneitä (laitoin vain 2 dl, kun ei pakkasessa ollut enempää valmiiksi keitettynä)

1 dl oliiviöljyä (riittää varmaan vähempikin?)

1 sipuli silputtuna

2-4 valkosipulin kynttä hienoksi silputtuna

2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

2 tl oreganoa tai meiramia

1 tl kuminaa jauheena

400g tomaattimurskaa tai tuoreita tomaatteja

225g kuivattuja aprikooseja (kannattaa pilkkoa melko pieniksi)

1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

vettä tai laimeaa kasvislientä

 

Keitä kikherneitä yhteensä vähintään tunti, jos teet alusta asti. Minä otin pakkasesta valmiin pussukan, jotka olin keittänyt valmiiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja pyöritä siinä sipulisilppua noin 2 minuuttia. Lisää muut aineet paitsi persilja. Sekoita ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää neste ja anna hautua, kunnes aprikoosit tuntuvat pehmeiltä ja kikherneet ovat kypsiä. Lisää persiljasilppu valmiiseen ruokaan.

Minä söin lisukkeena couscousia ja jäävuorisalaattia.