Tällaista ihanan pehmeän makuista kastiketta syntyi, kun jääkaapissa oli puolikas tofupaketti ja avattu kermapurkki, joka piti käyttää pois. Tein kastikkeen ihan "omasta päästä", mutta onneksi otin ainesten mitat ylös. Tätä teen nimittäin toisenkin kerran!

662209.jpg

(4 annosta)

öljyä kuullottamiseen

1 maustemitta chilijauhetta

1 maustemitta paprikajauhetta

1 sipuli

1/2 pkt kiinteää tofua (marinoimatonta)

1 dl tummaa soijarouhetta

3 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio

1 1/2 dl ruokakermaa (4%)

1/2 dl ketsuppia

2 rengasta ananasta paloina

1/2 tl suolaa, 6 mustapippuria

1 maustemitta paprikajauhetta

1 maustemitta kuivattua persiljaa

1/2 pss herne-maissi-paprikaa

 

Raasta tofu raastimen karkealla terällä raasteeksi, kuori ja pilko sipuli. Kuumenna öljy pannulla, ja lisää chili ja paprika. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää pannulle tofu ja sipuli ja kuullota sen aikaa että tofu saa hieman väriä. Sekoita joukkoon kuiva soijarouhe, vesi ja puolikas kasvisliemikuutio. Kun liemikuutio on sulanut, lisää kerma, ketsuppi, ananaspalat ja mausteet (rouhi mustapippuri ja persilja ensin morttelissa). Anna kiehua rauhassa noin 10 minuuttia ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa ja sekoita joukkoon he-ma-pa. Anna kuplia vielä pari minuuttia, kunnet he-ma-pa on lämmennyt. (Jos haluat kastikkeesta löysempää, lisää vettä enemmän. itse pidän valumattomasta kastikkeesta enemmän).

Tarjoa pastan ja salaatin kanssa.