Päivällä oli jo ruoanlaittoa aloitellessa niin kova nälkä, etten jaksanut mitään aikaavievää ruveta tekemään. Tämä pasta valmistuu 20 minuutissa ja on todella täyttävää.

 

637502.jpg

(4-5 annosta)

4-5 dl farfalle-pastaa (siis rusetin muotoista pastaa)

1/2 dl pieniä punaisia linssejä + 1 dl vettä keittämiseen + 1/4 kasvisliemikuutio

100g valmiiksi keitettyjä ruskeita papuja pakastimesta (tai tölkistä)

1 prk (70g) tomaattipyrettä

 

Laita pasta kiehumaan runsaaseen veteen. Laita linssien keitinvesi ja kasvisliemikuutio kiehumaan. Huuhtele linssit tiheässä lävikössä ja kaada ne kiehuvaan veteen. Kun linssit ovat lähes kypsiä, kaada pavut sekaan. Kypsennä niin kauan, että pavut lämpenevät. Lisää tomaattipyre ja sekoita. Valuta kypsä pasta lävikössä. Kaada se takaisin kattilaan ja kaada joukkoon oliiviöljyä tai rypsiöljyä. Sekoita niin että öljy tarttuu pastaan. Kaada linssi-papuseos pastan joukkoon ja hämmennä sekaisin.

Minulla oli tänään lisänä punajuuria, kurkkua ja paprikaa.