Mietin pitkään mitä tekisin kesäkurpitsasta ruoaksi. Päädyin sitten näihin kesäkurpitsa-soijarouhepyöryköihin, jotka tein ihan summassa aineita lisäillen. Tulipa hyviä!

730602.jpg

(22 kpl)

1,5 dl tummaa soijarouhetta (kuivaa)

1 dl korppujauhoja

3,5 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutio

1 pieni kesäkurpitsa

1 iso sipuli

1 dl juustoa raastettuna

2 kananmunaa

1 prk (70g) tomaattipyrettä

1 tl suolaa

2 maustemittaa paprikajauhetta

1 maustemitta chilijauhetta

1/2 tl valkopippuria

2 maustemittaa oreganoa (jauha morttelissa)

(2 rkl soijajauhoja)

 

Kuumenna vesi ja sulata siihen kasvisliemikuutio. Laita korppujauhot ja soijarouhe kasvisliemeen turpoamaan. Lisää samalla mausteet joukkoon. Raasta kesäkurpitsa ja juusto karkeaksi raasteeksi ja kuori ja pilko sipuli. Lisää kasvikset ja juusto turvonneiden korppujauhojen ja soijarouheen joukkoon. Sekoita joukkoon kananmunat. Pyörittele käsin pyöryköitä tai pihvejä pellille ja paista 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Taikinasta tuli melko löysää näillä aineilla. Jos haluat kiinteämmän taikinan, niin lisää esimerkiksi 2 rkl soijajauhoja.

Tarjoa spagetin ja ketsupin kera.