Värikäs soijapalakastike:
1 dl soijapaloja/-suikaleita kuivana + vettä turvottamiseen
2-3 rkl vehnäjauhoja
noin 4 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
rouhittua mustapippuria
paprikamaustetta
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 pss herne-maissi-paprikaa
Turvota soijapaloja kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Ruskista kuivalla pannulla vehnäjauhot, ja lisää hieman vettä koko ajan sekoittaen. Sekoita jauhot ja vesi hyvin sekaisin, ja lisää vettä vielä niin että kastike on melko löysää. Lisää pannuun soijapalat ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Kaada vielä herne-maissi-paprika sekaan, sekoita ja anna kiehua vielä pari minuuttia.
Juuressose:
2 porkkanaa
2 perunaa
1/2 puolikas bataatti
1 pieni kukkakaali
1 rkl margariinia (tummansinistä Keijua)
1 tl suolaa
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat, laita kiehumaan veteen. Kuori bataatti ja pilko se sekä kukkakaali. Kun porkkanat ja perunat ovat kiehuneet 10 minuuttia, lisää bataatti ja kukkakaali. Anna kiehua vielä niin kauan että kaikki kasvikset ovat pehmenneet. Kaada vesi pois kattilasta, ota osa vedestä talteen. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella, lisää 1 rkl margariinia ja hieman suolaa, sekä tarvittaessa hieman keitinlientä.
Kommentit