Tänään teki mieli grilliruokaa, mutta kun on treenipäivä, niin kehittelin sitten vähän täyttävämpää ja terveellisempää ruokaa kotona. Ja voisimpa sanoa, että oli jopa parempaa kuin grilliltä =) Tämän ruoan voi tehdä työteliäämmällä tavalla (kuten minä tein) tai todella helposti ja nopeasti valmiista tölkkikikherneistä! En muista mistä tämän ohjeen olen löytänyt...

797821.jpg

(12 kpl)

5 dl keitettyjä kikherneitä (keitto-ohje alla)

1 valkosipulinkynsi murskattuna

3 rkl persiljasilppua (laitoin kuivattua 1 tl)

0,5 tl suolaa

mustapippuria, currya

1 rkl tahinia (jätin pois)

1 rkl vehnäjauhoja

0,5 dl vettä

 

Jauha kikherneet karkeaksi massaksi esim. perunasurvimella. Älä soseuta. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin. Tee taikinasta hieman litteitä pallukoita, paista joko pannulla tai uunissa 250 asteessa 5-10 minuuttia. Minä paistoin uunissa nämä, silleen ainakin pysyy koossa. Taikina oli aika murenevaa, joten en tiedä miten pannulla paisto onnistuisi...

 

Kikherneiden keittäminen:

Tapa 1, aktivointi eli rikastaminen: Laita kikherneet likoamaan runsaaseen veteen noin 10 tunniksi. Vettä saa olla todella runsaasti sillä kikherneet turpoavat paljon. Valuta aamulla vesi pois ja anna kikherneiden aktivoitua kannettomassa astiassa huoneenlämmössä 2 vuorokauden ajan. Keitä tämän jälkeen kikherneitä runsaassa vedessä 30-40 minuuttia. Kikherneet ovat kypsiä, kun ne saa melko helposti puristettua rikki sormin. Kun kikherneet idätetään tai aktivoidaan, niihin muodostuu C-vitamiinia, ja B- ja E-vitamiinien määrä lisääntyy merkittävästi.

Tapa 2, keittäminen: Laita kikherneet likoamaan runsaaseen veteen noin 10 tunniksi. Vettä saa olla todella runsaasti sillä kikherneet turpoavat paljon. Kaada liotusvesi pois ja keitä kikherneitä uudessa runsaassa vedessä 1,5-2 tuntia, kunnes ovat kypsiä. Kikherneet ovat kypsiä, kun ne saa melko helposti puristettua rikki sormin.