Tähän reseptiin ei nyt ainakaan vielä ole kuvaa, kun kamerasta oli mystisesti hävinnyt paristot... Jospa muistaisin ostaa tänään uusia, niin saisin kuvan näpsäistyä kun sämpylöitä vielä on jäljellä =) Näitä kannattaa kyllä kokeilla, todella pehmeän makuisia!

823478.jpg

(noin 16 kpl)

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

4 rkl öljyä

3 rkl juoksevaa hunajaa

2 tl suolaa

8-9 dl vehnäjauhoja

 

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää muut aineet, jauhoja niin paljon, että taikinasta tulee pehmeää. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia. Leivo sämpylöiksi ja kohota vielä noin 10 minuuttia. Voitele vesi-hunajaseoksella ja paista 250 asteessa 7-10 minuuttia.

Ensi kerralla ehkä hieman pienennän paistolämpötilaa, koska meidän uunissa ainakin sämpylät ruskistuu liikaa pinnasta eikä mainaa ehtiä kypsyä. Sämpylät ovat kypsiä, kun lastalla nostettaessa sämpylän pohja on ruskistunut.