Äitini teki tätä aina broileriversiona, kun asuin kotona. Hyvin onnistuu myös soijasuikaleilla tai vaikka ihan pelkistä kasviksista. Tätä tulee tehtyä aina jostakin syystä vähän "hienompana" ruokana =)

823450.jpg

(noin 4 annosta)

1-2 dl soijasuikaleita kuivana + kasvislientä turvottamiseen

1 iso porkkana

1/2 punainen paprika

1 kelta- tai punasipuli

1 prk (200g) ruokakermaa (käytin itse 5%)

1/3 pala aurajuustoa

1 tlk ananaspaloja

suolaa

mustapippuria

soijasuikaleiden keitinlientä

 

Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja laita sekaan soijasuikaleet. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Kaada sitten kasvisliemi talteen ja laita soijasuikaleet siivilään valumaan.

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa paprika suikaleiksi, kuori ja suikaloi myös sipuli.

Kuumenna paistinpannulla hieman öljyä, ja kuullota siinä porkkanaraastetta niin, että porkkanat vähän pehmenevät. Lisää paprikat ja kuullota taas hetki. Lisää pannulle vielä sipulit ja kääntele kasviksia pannulla sen aikaa että sipulitkin vähän kuullottuvat. Kaada pannulle ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sinihomejuusto nokareina. Anna kiehua hiljalleen noin 5 min. Lisää valutetut ananakset, mausteet ja soijasuikaleet. Hauduta vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijasuikaleiden keitinlientä.

Tarjoa uusien perunoiden tai riisin ja raikkaan salaatin kanssa.