Pyydän anteeksi pitkää taukoa blogin päivityksessä. Toivottavasti täällä vielä joku jaksaa käydä kurkkailemassa silloin tällöin =) Nyt koitan ottaa itseäni niskasta kiinni ja ilostuttaa teitä uusilla kasvisruokaresepteillä!

Löysin jokin aika sitten Vegaanin reseptit -blogista tämän ohjeen, ja nyt sain vihdoin kokeiltua tätä. Taas tapojeni orjana muutin vähän ohjetta lisäämällä siihen soijarouhetta, että saisin ruoasta vähän proteiinipitoisemman. Hyvää tuli!

1005774.jpg

Pinaattilasagnelevyjä

 

Punajuurikastike:

3 raakaa punajuurta

1 sipuli

1 porkkana

1 prk tomaattipyrettä

oreganoa

valkosipulia

1/2 kasvisliemikuutio

vettä

öljyä paistamiseen

 

Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat. Kuori ja pilko sipulit ja paista niitä kattilassa öljyssä. Lisää muut aineet kattilaan ja anna kiehua vähintään 15 minuuttia.

 

Valkokastike:

8 dl maustamatonta soijamaitoa (laitoin 2 dl kevytmaitoa, ja 6 dl vettä)

suolaa

6 rkl vehnäjauhoja ja hieman vettä

 

Laita soijamaito (tai maito ja vesi) kattilaan. Sekoita vehnäjauhosta ja vedestä suuruste, joka on kuin paksua lettutaikinaa. Odota kunnes soijamaito kiehuu ja sekoita huolellisesti vispaten koko ajan suuruste maidon joukkoon. Suuruste kannattaa kaataa joukkoon ohuena nauhana. Mausta suolalla. Jos haluat kastikkeesta rasvaisemman, lisää joukkoon 20g sinistä keijua tai muuta vegaanista margariinia.

Kasaa lasagne laittamalla öljyttyyn vuokaan kerroksittain punajuurikastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee kerros lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Paista 180 asteisessa uunissa noin tunnin ajan, tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Anna vetäytyä hyvin ennen syöntiä.