Ohralinjalla jatketaan vielä hetki, älkää kyllästykö ;) Tein orhasuurimoista tällaista maksalaatikon korviketta. Onnistui ihan hyvin, mutta ensi kerralla keitän ohrasuurimot vielä pehmeämmiksi ja kuullotan sipulin ennen uuniin laittoa... Alkuperäinen ohje on Vegaanin kasviskeittokirjasta, olen hieman muunnellut sitä.

1071781.jpg

(noin 4 annosta)

2 dl rikottuja ohrasuurimoita

3 dl vettä

1/2 dl pähkinöitä (jätin pois, voi korvata myös rusinoilla)

1/2 dl siirappia

2 sipulia (kuullota)

1 rkl soijajauhoja

4 dl soijamaitoa (laitoin vettä)

1 tl yrttisuolaa

meiramia

paprikajauhetta

 

Keitä suurimot puolikypsiksi (tai lähes kypsiksi) vedessä ja soijamaidossa. Kuullota sipulit halutessasi. Sekoita keskemään kaikki ainekset ja mausta. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Peitä foliolla jos ruoka kuivaa liikaa. Sauti salaatin ja puolukkahillon kanssa.