Tämä ohje on muokattu Atria Mestari-lehtisestä. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään lihanakkeja, mutta korvasin ne soijanakeilla. Todella, todella rasvainen ruoka, mutta olihan se hyvää... (Toisin kuin kuva, anteeksi)

1277671.jpg

(4 annosta)

1 pkt (300g) soijanakkeja (pakastimesta)

1 rs (200-250g) herkkusieniä lohkoina

1 sipuli kuutioina

2 valkosipulinkynttä

1 prk (400g) tomaattimurskaa

2 dl kasvislientä

suolaa, mustapippuria, oreganoa

 

1 kg kuorittua muusiperunaa

2 dl ruokakermaa (5%)

1 dl perunoiden keitinvettä

100g margariinia (tätä vähensin jo puolella, rupesi niin kauhistuttamaan)

suolaa

100g juustoraastetta (tätäkin taisi olla vähän vähemmän)

korppujauhoja

 

Sulata nakit paistamalla niitä korkeareunaisessa paistinpannussa. Pilko lämmenneet nakit suupaloiksi ja laita ne sivuun odottamaan. Kuumenna pannussa hiukan öljyä, lisää sipuli, valkosipuli ja herkkusienet. Kuullota hetki. Lisää nakkipalat, tomaattimurska, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta 20 minuuttia.

Keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois (ota desi talteen). Soseuta sähkövatkaimella, lisää kuumennettu kerma, keitinvesi ja margariini. Mausta muusi suolalla ja juustoraasteella.

Kaada nakki-herkkusienisekoitus uunivuokaan ja kaada perunasose päälle. Kannattaa käyttää vähintään 3 litran vetoista vuokaa, muuten tulee yli. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja paista 180-asteessa noin 40 minuuttia.