Olen tehnyt naäitä patonkeja aiemminkin, ja ohjekin oli jo täällä. Vaihdoin nyt kuitenkin paremman kuvan ja nostin ohjeen esille, koska nämä ovat niin hyviä =)

1353157.jpg

(6 kpl)

4 dl vettä

1 tl suolaa

2 rkl siirappia

1 dl auringonkukansiemeniä (jätin nämä pois, koska olen allerginen)

2 dl kaurahiutaleita

1 pss kuivahiivaa

noin 8,5 dl vehnäjauhoja (laita ensin vähemmän)

0,5 dl öljyä

Pinnalle:

vehnäjauhoja

 

Sekoita lämpimän nesteen joukkoon suola, siirappi, siemenet, ja hiutaleet joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa lisää öljy. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kuuteen osaan. Leivo patonkeja ja pyöräytä lopuksi vehnäjauhoissa.  Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

Ripottele pinnalle vielä vähän vehnäjauhoja ja leikkaa pintaan kevyesti viiltoja terävällä veitsellä.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita.