Pitkästä aikaa chili sin carnea, tosin ilman chiliä, sitä kun ei ollut... Käytin tilalla cayannepippuria tulisuutta antamaan.

1549378.jpg
(5-6 annosta)

2 dl pintopapuja liotettuna ja keitettynä (pakkasesta)
2 sipulia
1 paprika
3 kynttä valkosipulia
2 dl soijarouhetta
noin 4 dl kiehuvaa vettä + 1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
cayannepippuria
paprikajauhetta
oreganoa
(1 prk (70g) tomaattipyrettä)
1 prk (400g) tomaattimurskaa

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Pilko myös paprika. Kuullota kasviksia hetki pannulla, että ne hieman pehmenevät. Kuumenna vesi vedenkeittimessä. Mittaa kuiva soijarouhe pannulle ja kääntele hetki kasvisten seassa. Lisää pannulle kiehuva vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää myös muut mausteet. Kaada sekaan vielä (tomaattipyre ja) tomaattimurska.
Anna kiehua noin 20 minuuttia ja lisää sekaan pavut (jos otat pakkasesta, niin sulata ennen ruokaan laittoa). Anna kiehua vielä noin 10 minuuttia tai kunnes paprikat ovat sopivan pehmeitä.

Tarjoa perunan tai pastan kanssa.