Ohje on suoraan ruisjauopussin kyljestä. Ihania ovat!

704251.jpg

(6 kpl)

5 dl vettä

25g hiivaa (laitoin pussin kuivahiivaa)

2 tl suolaa (minä jätin pois, kun koitan vähentää. Hyviä olivat myös ilman suolaa)

2 rkl siirappia

6 dl vehnäjauhoja

0,5 dl ruokaöljyä

4 dl ruisjauhoja

 

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva , suola ja siirappi. Lisää vehnäjauhot ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää öljy ja ruisjauhot. Alusta pehmeähkö kimmoisa taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia. Jaa taikina kuuteen osaan. Pyöritä paloista patongit. Kohota peitettynä. Leikkaa patonkien pintaan viillot terävällä veitsellä. Paista 225 asteessa 16-18 minuuttia.