Herkullinen mutta melko miedon makuinen keitto. Kannattaa laittaa mausteita reilusti. Ohje on otettu jälleen Eva Strandin kirjasta Helppoa kasvisruokaa.

806535.jpg

(8 annosta)

4 dl keitettyjä valkopapuja

1 sipuli pilkottuna tai purjo suikaleina

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 porkkana pieninä kuutioina

15 dl papujen keitinlientä (laitoin kasvislientä kuutiosta)

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

1/2 tl rosmariinia

1 tl oreganoa

suolaa, mustapippuria

3 dl pieniä makaroneja, mielellään tummia (käytin kauramakaroneja)

silputtua persiljaa, parmesaaniraastetta

 

Paista sipulia ölyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja porkkanakuutiot. Kaada joukkoon papujen keitinliemi ja lisää tomaattimurska mehuineen. Lisää mausteet ja keitä 15 minuuttia. Lisää pavut ja makaronit ja keitä vielä 10-15 minuuttia kunnes makaronit ovat pehmeitä. Ripottele päälle persiljaa ja parmesaania ennen tarjoilua.