Herkullinen mutta melko miedon makuinen keitto. Kannattaa laittaa mausteita reilusti. Ohje on otettu jälleen Eva Strandin kirjasta Helppoa kasvisruokaa.
(8 annosta)
4 dl keitettyjä valkopapuja
1 sipuli pilkottuna tai purjo suikaleina
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 porkkana pieninä kuutioina
15 dl papujen keitinlientä (laitoin kasvislientä kuutiosta)
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1/2 tl rosmariinia
1 tl oreganoa
suolaa, mustapippuria
3 dl pieniä makaroneja, mielellään tummia (käytin kauramakaroneja)
silputtua persiljaa, parmesaaniraastetta
Paista sipulia ölyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja porkkanakuutiot. Kaada joukkoon papujen keitinliemi ja lisää tomaattimurska mehuineen. Lisää mausteet ja keitä 15 minuuttia. Lisää pavut ja makaronit ja keitä vielä 10-15 minuuttia kunnes makaronit ovat pehmeitä. Ripottele päälle persiljaa ja parmesaania ennen tarjoilua.
Kommentit