Pullahiiren blogista löysin tällaisen ohjeen testattavaksi. Olivat todella hyviä, ja varmasti teen näitä uudestaan pian!

889581.jpg

(12 kpl)

4 dl vettä

1 tl suolaa

1 rkl sokeria tai siirappia

1 pss kuivahiivaa

3 dl ruisjauhoja

50g margariinia

5 dl vehnäjauhoja

 

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja ruisjauhot, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää huoneenlämpöinen margariini sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi. Nosta kahden lusikan avulla kekoja leivinpaperille päälle pellille. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 8 cm). Leikkaa terävällä veitsellä pintaan vinoristikot. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista uunin keskitasossa 12-15 minuuttia.