Pilkoin aamulla kasvikset kattilaan valmiiksi ja töistä tultuani laitoin keiton kiehumaan. Nopeaa ja herkullista arkiruokaa.

931927.jpg

(noin 4 annosta)

3 pienehköä perunaa

2 porkkanaa

1/2 bataatti

pieni pala naurista

1/2 pkt (~140g) tofua

1/2 maustemittaa cayannepippuria

1/2 tl mustapippuria rouhittuna

1 tl oreganoa (kuivattua)

1 tl basilikaa (kuivattua)

1 rkl soijakastiketta

vettä

1 kasvisliemikuutio

 

Kuori ja paloittele kasvikset (porkkanat ja nauriit melko pieniksi, perunat ja bataatti isommiksi lohkoiksi). Laita kasvikset ja kasvisliemikuutio kattilaan, ja päälle vettä sen verran että ne juuri ja juuri peittyvät. Kuutioi tofu peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljyä, ja kun öljy on kuumaa sekoita siihen mausteet (ei soijakastiketta). Lisää sitten tofu pannulle ja pyörittele hetki, että tofu saa vähän väriä. Lorauta päälle soijakastiketta ja anna hautua vielä vähän aikaa. Lisää tofukuutiot katilaan ja anna kiehua, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Maista ja mausta tarvittaessa.

Minulla keitosta tuli todella tulista, johtuen varmaan cayannepippurista. Jos haluat miedomman makuista keittoa niin laita sitä hieman vähemmän kuin ohjeessa.